På Sagateatern kan ni se teater, föreläsningar, konserter, revyer och musikaler.
Alla våra olika event presenteras här i kalendern.

Sep
23
lör
2017
Stars In Heaven med Magnus Bäcklund och Partypatrullen
Sep 23 kl. 19:30 – 21:00

”Stars in Heaven” med Magnus Bäcklund och Partypatrullen.

2016 var året då några av världens största artister gick ur tiden, men deras musik är mer levande än någonsin och med ”Stars in Heaven” vill vi hylla våra hjältar.

Det blir en konsert fylld av sång, musik, kärlek och kanske några tårar.
Det spelar ingen roll om du älskar David Bowie, George Michael, Leonard Cohen, Prince, Josefine Nilsson eller Freddie Wadling – denna kväll är alla stjärnor.
Kvällens medverkande:
Den fantastiska sångaren Magnus Bäcklund som vann Fame Factory och tog sig vidare till bland annat melodifestivalen med Jessica Andersson där dom gick raka vägen till Eurovision song contest.
Han har även medverkat i Diggiloo och gjort mångfaldiga stora spelningar genom åren. Vi vågar påstå att Magnus har Sveriges bästa rockröst.
Robert Hoffman, mannen med den stora rösten som bland annat sjunger i det rutinerade bandet Hoffman Circus.
Partypatrullen som med sina långa erfarenhet vet exakt hur man möter en publik och dom alltid så skönsjungande Lena och Eileen från Show Sisters.
Artisterna vi hyllar: Prince George Michael David Bowie Freddie Wadling Leonard Cohen Josefine Nilsson Glen Frey-The Eagles Olle Ljungström Rick Parfitt- Status Quo gitarrist George Martin-The Beatles producent

Föreställningen är 1.30 lång, utan paus. Varmt välkommen!!

Okt
3
tis
2017
Tomas Gunnarsson – Träna din inre kondition
Okt 3 kl. 18:30 – 21:15
Tomas Gunnarsson - Träna din inre kondition

Träna din inre kondition – Mindre stress, mer glädje!

Föreläsningen har sålt för fulla hus och är efterföljaren till succéföreläsningen ”Att överlista Jante”.

Följ med på en härligt inspirerande föreläsning hur du tränar din inre mentala kondition för att öka tilltron till din egen förmåga. Ju mer du kan lita på dig själv, desto mindre oro och stress kommer du att uppleva i dina vardag. Förutom det kommer du bli bättre på att våga uttrycka vad du känner och vill, bättre på att hantera energitjuvar och jobbiga situationer, sätta gränser och våga överhuvudtaget. När du känner dig tillfreds kommer du även öppna upp för att bry dig mer om andra.

Sagt om föreläsningen:
”Det här var den absolut roligaste och mest livsnyttiga föreläsning jag varit på!”

”Brilliant!! Fantastiskt lärorik och rolig föreläsning. Känner mig rik på idéer och sätt att hantera vardagen, en själv och människorna i den. Stort tack! Tomas är grym”

 

Föreställningen är 2,45 t med en paus

Okt
8
sön
2017
Babblarna återvänder till Borås
Okt 8 kl. 14:00

Babblarna kommer tillbaka till Sagateatern!

Utsålda föreställningar över hela Sverige, musikalen om Babblarna har blivit en stor succé och fått lysande recensioner.

Äntligen har barnens favoriter blivit en föreställning!
En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Medverkande: 3 personer
Ålder: 2-5 år
Biljettpris: Barn 170 kr  Vuxen 215 kr

OBS! Viktig info – Alla som befinner sig i lokalen behöver biljett, det går alltså inte att ha barn i knät utan biljett. Brandmyndigheten har regler om hur många som får vistas i lokalerna, i mån av plats kommer vi tillåta att ha barn under 1 år i knät men för att vara säker på plats rekommenderar vi alla att ha en biljett. 

Det kan vara svårt att få plats med barnvagnar i foajén så därför rekommenderar vi att lämna vagnen hemma eller i bilen. 

Rullstolsplats bokas på Borås Turistbyrå, tel 033-35 70 90.

Okt
15
sön
2017
LENNIE NORMAN – GUBBVARNING LIVE
Okt 15 kl. 19:30 – 21:00

Gubbvarning Live kommer ha förhandspremiär på Sagateatern i Borås 15 okt innan den går ut på Sverigeturné våren 2018.
Nu har du chansen att se showen först!

Legendaren och en av Sveriges mest erfarna och populära komiker Lennie Norman gör en helt ny föreställning. Gubbvarning Live är en Stand Up show som bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70.000 exemplar.

Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning där Lennie skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. Vi lovar – Lennie drar sig inte för att säga ett sanningens ord!

Argare, bittrare och mer förbannad än någonsin kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i.
Medverkande: Lennie Norman
Längd: 90 min

Rullstolsplatser bokas på Borås Touristcenter, tel 033-35 70 90.

Okt
27
fre
2017
Eric Bibb – Tales From A Blues Brother
Okt 27 kl. 19:00

Efter två succéartade och fullsatta kvällar på Rival i Stockholm tar Eric Bibb med sig den hyllade enmansföreställningen Tales From A Blues Brother ut på turné.

American Grammy Award nominee

 

Eric Bibb  är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag.

Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister

är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor.

Det har blivit mer än 35 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner. Han har redan haft

ett fantastiskt 2017: nominerad till årets artist på Jazz FM Awards och belönad med priset för årets akustiska

bluesalbum av The Blues Foundation i Memphis.

”Home is a place where I’m not constantly reminded of Americas violent history.”

Eric Bibb har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där

hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Och nu är han redo att berätta den historien.

”I ’m a child of the civil rights movement.”

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till

Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King:

”This is where I come from, these are my roots.”

Berättelsen tar oss vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb

i Paris finner han bluesen och i 70-talets Stockholm finner han en tolerant och färgblind värld. Men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

Eric Bibb – Tales From A Blues Brother

är en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas. Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.

– Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och

att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort, berättar föreställningens

manusförfattare och regissör Ola Lindholm

Okt
28
lör
2017
Vreeswijk & Åkerström – Du & Jag farsan
Okt 28 kl. 19:30 – 22:00

ÅKERSTRÖM & VREESWIJK
Du och jag farsan – Odödliga svenska klassiker med två av Sveriges mest omtyckta vissångare

Jack Vreeswijk och Cajsa-Stina Åkerström bestämde sig i höstas för att göra en gemensam turné. En hyllning till deras fäder och till två giganter inom svensk musikhistoria. Det blev succé! Utsålda hus, hyllade av både media och publik. Nu är det klart att det blir en fortsättning, Du & Jag Farsan beger sig ut på en stor Sverigeturné hösten 2017.

Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två av våra genom alla tider absolut största vissångare. I konsertturnén ”Du & jag farsan” bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och tolkningar av dessa två giganter och legender i svensk musikhistoria.

Publiken kan vänta sig ett varm och stämningsfull kväll där flera av de mest kända och omtyckta låtarna framförs blandat med anekdoter och berättelser från deras innehållsrika liv. Självklart kommer det också bjudas på eget material och andra favoriter från då och nu. Sitt ner och luta dig tillbaka, njut av en magisk kväll där svensk vishistoria tolkas när den är som allra bäst.

Jack Vreeswijk – Son till en av de största svenska legenderna Cornelis Vreeswijk, heltidsmusiker & artist. Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sen många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.

CajsaStina Åkerström – Dotter till en av Sveriges mest älskade trubadurer och vissångare Fred Åkerström. Hennes största hits ”Av längtan till dig”, ”Fråga stjärnorna” och ”Är det så här det känns att komma hem” är klassade som tidlös svensk musikhistoria och har precis som flera av hennes album sålt guld. Senaste albumet Vreden och stormen producerades av Peter Kvint och släpptes hösten 2015 och hyllades av en enig kritikerkår. Singeln Är det så här det känns att komma hem låg under flera veckor på Svensktoppen och spelades intensivt på SR P4 under hela 2015.

Cajsa-Stina turnerar flitigt och har förutom sitt egna material gjort sig känd som en fantastisk tolkare av bla Evert Taube och Ruben Nilsson. Har även en karriär som författare och konstnär. Bor sedan många år utanför Kalmar.

Medverkande: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Peter Kvint – gitarr, Jakob Ellerstedt – piano, Backa Hans Eriksson – bas och Love Tholin – gitarr.

Längd: 2h 30 min inkl paus 20 min.

www.jack-cajsa.se   www.cajsastina.se

Nov
9
tor
2017
Konsert med Thorsten Flinck & Mats Björke
Nov 9 kl. 20:00 – 21:35

En konsertafton varvat med humor och teatraliska inslag såsom bara Thorsten kan. Nu har du chansen att uppleva en av höstens få spelningar. Thorsten Flinck är hyllad för sin fantastiska scennärvaro och genuina tolkningar av svenska låtskatter. Hans mörka stämma och närhet till texten trollbinder publiken. Med sin charm och lättsamma humor vet han precis hur han ska pendla mellan beröring och skratt.

– En kväll som man tog till sitt hjärta och kommer att minnas länge med värme. /NLT

 Mannen som legat bakom de 13 senaste årens produktioner Robert Mourad, upplever att Thorsten nu är populärare än nånsin.

Under sin medverkan i Melodifestivalen 2012 vann Thorsten Flinck folkets hjärta som artist med låten ”Jag reser mig igen” och två år därefter släpptes det hyllande och rosade albumet ”Till flickorna på Upplandsgatan 71 från fiaskot mitt emot”. Låten med samma titel bär på en djup och vacker text som Thorsten skrivit till sina två döttrar. Pianisten Mats Björke (ex Mando Diao) har producerat senaste plattan och nu ger de sig ut till livepubliken tillsammans. En duo som är svår att inte uppskatta.

– Flinck är en av få, kanske den ende skådespelare som tar med sig teatern in i sången – utan att bli teatral. / GP

Förbered er på en afton att minnas. Där musik och artisteri får mötas i briljans. Att få lockas till både skratt och eftertänksamhet. Ja Thorsten Flinck lämnar ingen oberörd.

Speltid:  1,35h varav 20min paus 

Nov
15
ons
2017
Stand Up med Hasse Brontén + support
Nov 15 kl. 20:00 – 21:30

Sagateatern presenterar stand up med Hasse Brontén + support.

Hasse Brontén är känd som en av Sveriges gladaste komiker och nu kommer han till Sagateatern i Borås för att göra det han gör allra bäst, att få folk att skratta.

Hasse har synts i TV-produktioner som Parlamentet, Time Out, Cirkus Möller, Roast på Berns, RAW och mycket mer.
Vill du veta mer om Hasse eller har du dålig koll på vem denna roliga människa är titta in på www.bronten.com

Missa inte en kväll med en av landets mest bokade ståuppkomiker. Hasses glada karaktär kan sammanfattas med fyra ord: Rolig, karismatisk, kvicktänkt och glädjespridare.

Support på scen är:

Martin Johansson

Martin är en uppskattad underhållare vars humor är finurlig när han driver med sig själv, om att vara adopterad, om fördomar och mycket annat. Med glimten i ögat och med bra tajming lockar han publiken till skratt.

David Lundgren

Ölands enda stå upp komiker enligt egen utsago, som har turnerat över vårt avlånga land dom senaste 2,5 åren.
Som förebild har han bl.a. Louis CK och det är ju ingen dålig förebild 🙂