Stand up på Sagas Veranda

Stefan Sundström – Konsert

Under hösten blir det soloturné med ny musik. Både albumet och turnén har fått namnet ”Domedagspredikan”.

Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Det har gått över 30 år sedan han gav ut sin första musik.

På kassettband. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället.

Boka gärna bord i vår restaurang Saga Mat & Dryck innan spelningen.

Välkomna till Sagateatern i Borås

Silent Disco & AW

Kom på AW med god mat och dryck och/eller kör det internationella konceptet SILENT DISCO på Sagateatern i Borås, ett fenomen som växer sig allt starkare även i Sverige!

Vad är då detta? Jo, du tar på sig hörlurar – med grymt bra ljud – och dansar! Varför ska du då ha lurar på dig när du dansar? Märkligt? Inte alls!

  https://youtu.be/iMHvo4a_MZ0

Musik i hörlurar ger en bättre upplevelse av både musiken och dansen, men det bästa med detta är ändå att du med hjälp av en liten knapp på ena sidan av hörlurarna, kan switcha mellan tre musikkanaler, dvs mellan tre olika låtar. Så du väljer själv vilken låt du vill dansa till, tröttnar du på den ena, byter du bara till den andra eller den tredje och tillbaka igen om du vill, hur ofta du vill. När har du kunnat göra det på ett dansgolv? Hur många gånger har du inte stått och dansat och hoppats på att nästa låt ska vara bättre? No more!

Lurarna lyser med LED-ljus i blått, rött eller grönt, beroende på vilken låt du lyssnar på, så du ser vilken låt de andra på dansgolvet lyssnar på – en så kul effekt, ger en skön connection bland alla som kör.  Volymen på dina lurar bestämmer du också själv. Vill du sitta ner och prata lite mellan alla dansmoves: slipp överrösta musiken – musiken är i lurarna.

I musikkanalerna denna kväll: mixat NYTT i den ena, 70/80/90-TAL i den andra och i den tredje blir det klassiska ROCK-låtar. VILKEN KANAL KOMMER DOMINERA I DINA LURAR?

ÄTER GÖR DU MELLAN 18-21, BOKA BORD PÅ bokning@sagateatern.se eller 033-122022
SILENT DISCO DRAR IGÅNG VID 20/21-TIDEN. BAREN ÖPPEN HELA KVÄLLEN. NU KÖR VI!

VÄLKOMNA!

  Arrangeras av Silent Disco Sweden – WEST och Sagateatern Borås

Ken Ring – Tack För Mig (Borås)

Ken Rings sista spelning i Borås. En akustiskt tillställning.

Sånger till Friheten – En hyllning till Afzelius

Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.
Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin. På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.
Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade.
Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista. Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år. Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mängd av hans skivor.

För barnens bästa – från tjat och skärmbråk till samarbete

En kväll som ger tillbaka. Varje dag.  

För barnens bästa är en föreläsning som som ger dig redskap att hantera vardagen.
Glöm tjat, hot och mutor – välkomna samarbete och ömsesidig respekt. Det kanske låter som en utopi, men det finns faktiskt mycket vi vuxna kan påverka. Ta del av en föreläsning som du har användning av i vardagen. På riktigt!

Våra efterfrågade föreläsare Petra Krantz Lindgren och Mattias Ribbing kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Petra är bl.a. beteendevetare och författare till boken Med känsla för barns självkänsla, som sålts i 80 000 ex och översatts till sju språk. Mattias är hjärntränings-expert, minnesmästare och författare till den aktuella boken Smart föräldraskap – stärk ditt barns lärande, fokus och kreativitet.

Vi välkomnar varmt alla föräldrar, pedagoger och andra som vill få till en mer positiv samvaro och färre konflikter med barnen.

Mia Törnblom – Inspiration om självledarskap & medkänsla

En inspirationsföreställning på Sagateatern i Borås med Mia Törnblom där hon pratar om vikten av starkt självledarskap, medkänsla och tillit.
Med hjälp av humor, generositet och konkreta metoder visar Mia hur du tränar upp din mentala styrka, får mer energi och blir trygg i dig själv.
Med allvaret som bakgrund får du nya insikter om dina innersta tankar och dina omedvetna reaktioner.
Hur de påverkar dig i allt det du gör. Självledarskap och medkänsla går att träna upp och all kompetens är färskvara. Den enda vi egentligen kan och bör jämföra oss med är oss själva.

För att vi ska utvecklas som människor är det en nödvändighet att vi ser vår egen del i det som händer.
När vi har insett detta kan vi också ställa oss frågan, vad kan jag göra för att lösa mitt problem?
Mia har hjälpt tusentals personer till utveckling och är en av Skandinaviens främsta inspiratörer och utbildare.
Mia har vunnit pris som årets talare i Sverige och årets motivatör i Norge. Hon är författare till tio böcker om självledarskap och ledarskap.
Mia har en smittande positiv energi och är ofta det avgörande startskottet när det är dags att hitta nya riktningar och förhållningssätt till tillvarons utmaningar.

Låt dig inspireras av Mias kraftfulla metoder och verktyg. Hitta motivationen att investera i dig själv och i din egen utveckling.

Spellängd: 90 minuter

Sagateatern, Österlånggatan 59, Borås

Hela Sverige hånglar

En filosofisk humorshow om att leva innan man dör

Jag tar ansvar för mitt eget misslyckande!

När jag för drygt 10 år sedan skrev boken Hångla mer! var det för att bidra till att vi ska söka det opraktiska i tillvaron. Att hångla kan ju vara opraktiskt och därför väljer väldigt många att småpussas istället, och därmed ha kontroll på situationen. Jag tycker vi ska hångla! vi ska söka det opraktiska, där tänderna kan slå i och det kan bli svettigt.

När jag nu 10 år senare tittar mig omkring i min samtid verkar det som att jag misslyckats kapitalt med att inspirera oss att vara opraktiska. Vi är mer kontrollerade, mer tillrättalagda och räddare än någonsin. Därför blir det nytt hångel. “Hela Sverige hånglar” är en vildsint uppmaning till oss alla att leva innan vi dör. Det är en påminnelse både till mig själv och alla andra. Det blir en tänkvärd skrattfest som syftar till hejdlös livslust och vardagsmod.

Radikal Optimist – en humorshow av och med Anders Jansson

Anders Jansson kommer till Borås och Sagateatern med sin humorshow  “Radikal optimist” i oktober!

”Radikal Optimist” är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

– Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

“Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

– Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer

Anders Jansson
Komikern, programledaren och skådespelaren Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för ”Svenska för nybörjare” i humorprogrammet ”Hipp Hipp”, som han gjorde tillsammans med Johan Wester. De började samarbeta redan i grundskolan och har tillsammans bland annat gjort spex, karnevaler, ”Jansson & Wester” i P4 och humorshower så som ”500” och ”Köp mjölk, Skriv bok”.

Anders Jansson har även varit programvärd för Sommar i P1 (2005) och Vinter i P1 (2010), programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai (2014), gjort webbserien ”Tiffany arbetstränar” (SVT) och programlett fredagsunderhållningen ”Roliga timmen” (SVT). Han har också gjort humorserien ”Skolan” (TV3) och tre säsonger av komediserien ”Halvvägs Till Himlen” (C More/TV4).

Just nu är Anders Jansson aktuell med “Radikal Optimist”, i fotbollsmagasinet ”Mellan raderna” på Viaplay och Expressen, samt med inspirationsföreläsningar för företag.

Längd: ca 90 min. Ej paus

Rullstolsplatser bokas på Kalmar BiljettCentrum biljettcentrum@kalmarsalen.se 0480-421010, Callcenter 077-170 70 70 eller Ticketmasterombud.
Gruppbokningar och övriga frågor: biljettcentrum@kalmarsalen.se 0480-421010

Stand up – Johanna Nordström

Onsdagen den 22 Maj är det dags för vårens sista stand up i foajen på Sagateatern.

På scen: Johanna Nordström!
Är en av vår tids hetaste humorprofiler med ett av Sveriges största humorkonto.
Har du dålig koll på vem Johanna är? https://bit.ly/2XaGtQi

Biljetter köper ni på Sagateatern, teatern är öppen för lunch 11.30 -14.30 på vardagar och vid event.

Kvällens support: Komiker från Västsverige
Kvällens Mc: Jens Peterson